Arkadaşıma Gönder:

Altı süsen (zambak), üstü çiriş gibi görünen bu aile, önceleri süsünlerdenken şimdilerde ayrı bir aile. Türkiye\'deki tek türü Narthecium balansae ve bitkimizin Türkçe adı DÜĞÜNVAR.  

Sitemizde de düğün olsun. 10.000nci türümüz hepimize kutlu olsun. Aynı zamanda siteye yüklediğim 1500. bitki türüm olan düğünvarı epey aramadan sonra buldum. Sağnak yağmur ve sisli havada ancak bu kadar oldu. İnşallah yaza yenisi ve daha iyisiyle değiştiririz.

Sitenin kurulumundan bu ana; kurucusu Mehmet HANAY, bütün tanımcı arkadaşlar, dışarıdan destek olan değerli botanikçilere ve sevgili meslektaşlarıma, yurdun dört bir yanından fotoğraflar, yeni türlerle katkı sağlayan siz değerli üyelerimize ve bu türün çekiminde Kaçkarlar\'ın zor bir yerinde ulaşım, lojistik ve yol arkadaşlığı için Hakan KAHRAMAN\'a, yer bilgisi için Tuğrul KÖRÜKLÜ\'ye; bitki türlerimin büyük kısmının adını sayesinde öğrendiğim Hasan YAŞAYACAK\'a çok teşekkür ederim. Darısı 20000nci türe diyerek hepinize sağlıklı, mutlu günler dilerim. 

 

Kullanıcı Ahmet Karataş
Image

Zooloji Profesörü detayli bilgiler için: http://host.nigde.edu.tr/akaratash

5 Yorum

  1. Image

    Ellerinize sağlık Ahmet hocam, tebrikler. 7 yılda 10.000 türe ulaşmış olmamız çok sevindirici. Umarım Mehmet Hanay hocanın da haberi vardır ve aynı sevinci yaşıyordur. Ayrıca Türkiye'nin bütün canlıları ile ilgilenen ve en çok türün fotoğraflarını içeren en kapsamlı site olmamız da ayrı bir gurur kaynağı. Buralara gelmemizde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

  2. Image

    10000. tür için güzel oldu bu paylaşım,emeklerinize sağlık Ahmat Hocam,.. Bazen merak ediyorum bu kadar çok vakti nereden buluyorsunuz diye :)

  3. Image

    Hayırlı olsun Ahmet Hocam.10000 oldukça iyi bir rakam :) Emeği geçen tüm arkadaşları kutlarım.Dediğiniz gibi darısı 20000 .türe İnşallah :)

  4. Image

    Ahmet bey, elinize sağlık.Artık çabalarımız ikinci on bin için.

  5. Image

    10000. türümüz hayırlı olsun. Emeklerinize sağlık Ahmet Hocam. İsmi de gayet isabetli olmuş. Başlığı görünce 10000'i bulduk düğün var gibi algılamıştım. Hiç bitki ismi gibi gelmemişti. :)

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Narthecium balansae (Düğünvar) Ahmet Karataş
Narthecium balansae (Düğünvar) Hasan YAŞAYACAK
Narthecium balansae (Düğünvar) Umut Güngör

İlgili Tespitler