Arkadaşıma Gönder:

Bu bitkiyi yaklaşık 1500 mt. de orman içi yol kenarı yamacında fotoğrafladım.Türkiyede kayıtlı muscari, bellevalia ve hyacinthella cinslerine ait tüm türleri internet görsellerde taradım.Benzeri bir örneğe raslamadım.Hastalık yada başka bir etmen sonucu bitkiler olduklarından çok farklı görünümler alabilirmi bilmiyorum.Bitkiye bir kaç metre mesafede Muscari neglectumlar vardı.Yaprakların benzerliği dikkatimi çekti.Hasan bey ve Serdar beyin yorumlarını merak ediyorum.

Kullanıcı Niyazi Tosun
Image

  • Tespit Tarihi: 2014-05-15
  • Yüklenme Tarihi: 04-04-2015
  • Görüntülenme Sayısı: 481
  • Gözlem Lokasyonu: Araç, Kastamonu, Türkiye
  • Şehir: Kastamonu
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde): KODAK EASYSHARE DX7440

6 Yorum

  1. Image

    doğru..bitki farklı..tek örnekmi,civarda başkalarıda varmıydı?

  2. Image

    Niyazi bey bence sağlıksız bir M. neglectum mutasyonu olabilir. Çiçeklerde üreme organlarını göremiyorum. Şekil olarak çok farklı olsa bile üreme organları mutlaka olması gerekir. Bu şekli ile normal bir polenizasyon gerçekleştirip çoğalamaz. Eğer kormu incelediyseniz oda yardımcı olabilir. C. neglectum soğanının etrafında siyah renkte, ince zarımsı bir tunik ve etrafına yapışık bol miktarda küçük soğancık olması gerekir. Selamlar...

  3. Image

    Hasan bey tek örnekti.Civarda başka yoktu.

  4. Image

    İbrahim bey kormu incelemedim.Ben de yapraklardan yola çıkarak mutasyona uğramış bir M.neglectum olabileceğini düşündüm.

  5. Image

    Niyazi Bey Bu bir virus etkeni sonucu morfolojide meydana gelen değişikliktir. Benzeri durumları, Rast Mantarı olan Ustilago cinsleride yapmakta ama sizinki bir virus etkisi çok büyük ihtimale.

  6. Image

    Hasan bey tahmin ettiğim gibiymiş.Çok teşekkürler.

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Belirlenemeyen tür Serdar Aslan
Belirlenemeyen tür Mehmet HANAY

İlgili Tespitler