Arkadaşıma Gönder:

Tüm erik ağacını sarmış. Sanırım tatlı bir de sıvı salgılıyor. Bütün börtü böceği çekiyor. Bu nedir ve nasıl mücadele edilir. Bilen varsa acil yardım ?

Kullanıcı Özgür KOÇAK
Image

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde Jeoloji Yük. Müh.

5 Yorum

  1. Image

    Erik koşnili sanırım hocam, uygun tarımsal ilaçla ilaçlaman lazım, benim eriklerde de vardı, birkaç ilaçlamadan sonra temizledim, ağacın gövdesinin rengi bile değişiyor :)

  2. Image

    Durum oldukça kötü. İnanılmaz yayılmış. şeftaliye de sıçramış. Araştırdığım kadarıyla Mayıs sonu ilaçlama zamanı. Kullandığın ilacın ismini verebilir misin hocam... Latincesi de sanırım Sphaerolecanium prunastri

  3. Image

    Şeftali ve kayısıya da geçtiğini duymuştum, ben 5-6 yıl önce uğraşmıştım, ilacın ismini hatırlamıyorum ama tarım ilacı satıcıları hangi ilaç olduğunu bilirler hocam...

  4. Image

    İlacı epey araştırdım hocam. Koşnil için olan ilaçlar çok pahalı. Piyasadaki iki ilacın biri Bakanlık tarafından yasaklanmış. bir iki ağaç olunca o kadar para da vermek istemedim. Ama ağaç yaprak döktükten sonra "kış yağı" diye birşey uygulanması iyi olur dediler.

  5. Image

    Doğru demişler hocam, o benim aklıma gelmedi, ''Yağlı ilaç'' deriz biz, Ocak en geç Şubat ortaları gözler uyanmadan uygulaman lazım çünkü çok etkili bir ilaç, bütün yaz rahat ettirir ağacı, ama onu da az miktarda bulman zor, kullanan birinden az miktarda alman hesaplı olur :))

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Sphaerolecanium prunastri Özgür KOÇAK
Sphaerolecanium prunastri M.Coşkun SANCAR
Sphaerolecanium prunastri Barış Çerçi

İlgili Tespitler