Arkadaşıma Gönder:

1) Çokgözlü mavi

2) Çokgözlü mavi

3) Çokgözlü mavi

4) Yeni benekli benek

5) Hatmi zıpzıpı

6)Akdeniz Zıpzıpı

7) Güzel iperhan

8-9)Sarı Lekeli Zıpzıp

14) Anadolu karameleği

 

2 ve 3 numaralar yıpranmış oldukları için mi soluklar acaba ve bazal beneğin yanında ki benek çokgözlü mavi için normal mi?

 

Teşekkürler!

 

Kullanıcı İrfan İlker Özek
Image

Veteriner Hekim

  • Tespit Tarihi: 2016-06-01
  • Yüklenme Tarihi: 25-01-2017
  • Görüntülenme Sayısı: 527
  • Gözlem Lokasyonu: Milas, Muğla, Türkiye
  • Şehir: Muğla
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde):
  • Ekipman(Lens):

7 Yorum

  1. Image

    Bence tahminlerinin hepsi doğru hocam, 2-3 yıpranmış ve o benek kanat iyice açılınca görünüyor, normal. 8 ve 11 cüce-nostrodamus ikilisinden, bunları ayırmak sıkıntılı, en azından benim için. 9 sarı lekeli 10 sarı antenli olmalı. diğerleri Jurtina lar, öyle bir yerde fotoğraf çekiyorsunki dördü birarada sadece orda var (Çayıresmeri, Doğu çayıresmeri, Büyük esmer, Halikarnas esmeri) altını-üstünü iyice çekip ayırmak için de iyi uzmanlar lazım, beni aşar :)) Büyük esmer ve hele hele Halikarnas esmeri patlatırsan şaşırmam, sevinirim :))

  2. Image

    6)Akdeniz Zıpzıpı 8-9)Sarı Lekeli Zıpzıp 14)Güney Kızılmeleği

  3. Image

    Teşekkür ederim. Kelebeklerden hiç anlamıyorum hepsi birbirleine benziyor. Halikarnas esmeri diye bir kelebeğin olduğunuda sayenizde öğrenmiş oldum :) Aranacaklar listeme iki tür daha ekledim bakalım kaçını bulabilicem. Sabırsızlıkla baharı bekliyorum. :)

  4. Image

    Teşekkür ederim Mehmet Bey. 14 numarada ki kelebeğin ön kanadın da ki beneğin etrafında sarı halka var. Baktığım fotoğraflarda bu halka güney kızılmeleğinde yok. Sanki anadolu karameleği doğru gibi. Akdeniz kelebeğinide sayenizde öğrenmiş oldum.

  5. Image

    ''maniola'' lar diyeceğime ''jurtina''lar demişim hocam, jurtina Çayıresmerinin (M.jurtina) nın tür adı sadece :)) 6 ile 8 i Mehmet hocam doğru düzeltmiş ama 14 konusunda bende ısrarlıyım, benek ve önündeki beyaz leke Güneyliye uymuyor, en fazla Ağaç karameleği ile karışabilir :))

  6. Image

    Evet, 14 numarada haklısınız :)

İlgili Tespitler