Arkadaşıma Gönder:

2. fotodaki mavi kelebeklerin bir kısmının kanat altları farklı görünüyor. O yüzden 3. fotodaki aynı kelebek mi emin değilim.  Kelebekler, nedendir bilmem, en yoğun kül dökülmüş bir alana toplaşıyorlardı. 

Kullanıcı Şule Kuzpınarı
Image

  • Tespit Tarihi: 2013-05-05
  • Yüklenme Tarihi: 06-10-2019
  • Görüntülenme Sayısı: 187
  • Gözlem Lokasyonu: Göksun, Kahramanmaraş, Türkiye
  • Şehir: Kahramanmaraş
  • Ülke: Türkiye

6 Yorum

  1. Image

    Mineral almak için küle geliyorlar... 2. fotoda orta grupta Benekli büyük iparhan ve Çokgözlü mavi görüyorum, başka türler de var ama diğerleri için birşey söylemek zor, pekçok türde kanataltı ve kanatüstünü birlikte değerlendirmek gerekiyor... Ellerinize sağlık...

  2. Image

    İlk foto alexis. son icarus. ikinci fotoda ek olarak pheobe var.

  3. Image

    Teşekkürler hocam. Çok iyi bir makinem olmadığı için, yakın çekim için yeterince yaklaşmak ve hareketsiz durdukları anı kollamak zorunda kalıyorum. Hele de burdaki gibi hepsi bir arada olunca tek bir tanesini takip edip tüm profillerden çekemiyorum. Bunları çekerken de özellikle bu mavi olanların peşinde bir hayli dolaştım. Mavi olanların hepsini aynı zannediyordum. :)

  4. Image

    Teşekkürler hocam. Bu durumda son fotoyu ayrı bir tespit olarak mı yüklemem gerek? Bir de aklıma takılan bir şey var. Tespit yüklerken genelde başlıkta bulabildiğim en yakın türü yazıyorum, bazen tespitte tutmayabiliyor. Bu durumda başlığı değiştirmemiz gerekiyor mu? Bir defasında değiştirecektim, sonra farkettim ki, başlığı değiştirince yorumlar boşa düşüyor. Fakat bir fotoyu açtığınızda ilk olarak dikkati başlık çekiyor. Dolayısıyla tam olarak ne yapmam gerekiyor bilemedim.

  5. Image

    Başlığa tür ismini yazmayın, sadece emin olduğunuz en üst taksonomik basamağı (kelebek, güve, karınca, arı, sinek vs) yazın. Tür önerinizi açıklama kısmına yazabilirsiniz.

  6. Image

    Teşekkürler Hocam.

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Karagözmavisi (Glaucopsyche alexis) Özgür KOÇAK
Karagözmavisi (Glaucopsyche alexis) Barış Çerçi

İlgili Tespitler