Arkadaşıma Gönder:

Aylar önce 8000. tür olsun ekleyeceğim demiştim. Başlık ynlış anlaşılmasın, uçan kertenkele değil, DoğalHayat sitemiz. Darısı 10.000lere, 20.000lere.

Dünyada gerçekten uçan "Uçan" kertenkele, "Uçan" yılan ve "Uçan" kurbağa yoktur. Tamamen yanlış adlandırma ve çoğu zaman da hatalı tercümeden kaynaklı bir yanlış anlama vardır. Bahsettiğim hayvanlar, uçmaz; ama "gliding" denen süzülme hareketi yaparak havada mesafe alır. Diğer bir ifade ile uçurtma gibi, planör gibi süzülür. Gerçekte uçabilen tek omurgalılar kuşlar ve memelilerden yarasalardır.

Kullanıcı Ahmet Karataş
Image

Zooloji Profesörü detayli bilgiler için: http://host.nigde.edu.tr/akaratash

6 Yorum

  1. Image

    Birşeyler yazmak istedim ama ne desem az geldi, bilemedim Ahmet hocam, sadece şunu diyeyim, doğa adına sizinle aynı platformda bulunmak bile bana büyük keyif veriyor, ellerinize sağlık...

  2. Image

    Daha ne olsun Coşkun Bey. Yazmışsınız yazacağınızı. Nezaketiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerle beraber güzel bir uğraşının içinde olmak benim için de büyük keyif. İnşallah kısa zamanda güzel haberler, yeni yazılım ve yeni tanımcılarla çok daha güzel yerlere doğru yol alacağız. O zaman daha bir coşkuyla, 10.000leri, 20.000leri kutlayacağız. Selamlarımla iyi geceler dilerim.

  3. Image

    Ellerinize sağlık Ahmet hocam. Sayenizde siteye bir canlılık geldi. 4 yılda 8000 türe ulaştık :) İnşallah bu hızla devam ederiz. Emeklerinize sağlık Ahmet hocam.

  4. Image

    Havada çok güzel yakalamışsınız Ahmet Hocam.Arkadaşlarıma aynen katılıyorum.Diğer Hocalarımız gibi yoğun işleriniz arasında bizim gibi amatörlere de vakit ayırıp ,bilgi birikimlerinizi bizlerle paylaştığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim.Sayenizde ben de yeni şeyler görüp öğreniyorum..Emeklerinize sağlık.

  5. Image

    Barış, güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim. Ne yaptıysak hep birlikte yaptık. Senin emeklerin de az değil. Sanal alemde de olsa seni tanımakta memnunum. İnşallah kısa zamanda yüz yüze de görüşürüz. Selamlarımla.

  6. Image

    Ufuk Bey, çok çok teşekkür ederim. Bu güzel sözlerden fazlasıyla mutlu oldum. Sizlerle beraber, güzel bir ekip halinde bu noktalara geldik. İnşallah, yakında duyuracağımız bazı yeniliklerle daha da güzel noktalara, yine hep birlikte taşıyacağız DoğalHayat'ı. Selamlarımla iyi akşamlar dilerim.

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Radde Kertenkelesi (Darevskia raddei) Ahmet Karataş
Radde Kertenkelesi (Darevskia raddei) Ayşegül Karataş
Radde Kertenkelesi (Darevskia raddei) Mehmet Çelik
Radde Kertenkelesi (Darevskia raddei) M.Coşkun SANCAR

İlgili Tespitler