Nizam ve sercan'la yaptığımız araziden. Kuşun gören Sercan'a çok teşekkürler. Samsun adına güzel kayıt olduğunu düşünüyorum. Ters ışıkta çalışmak biraz zor olsada türün özel olması sevindirici tarafıydı.
Herkese selamlar.
Özel bir şirkette ziraat mühendisi olarak çalışmaktayım. 2007'den bu yana kuş gözlemciliği ile uğraşıyorum. Yakın zamanda fotoğraf çekimlerine başladım.
- Tespit Tarihi: 2014-01-12
- Yüklenme Tarihi: 13-01-2014
- Görüntülenme Sayısı: 937
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Samsun, Türkiye
- Şehir: Samsun
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 60D
- Ekipman(Lens): Canon EF 400mm f/5.6L USM
hem türü hem fotografı çok sevdim. Hem tür hem fotograf olagan dışı bence.. ellerine sağlık hocam
Işığın doğru yerde olmasını çok istediğim bir fotoğraf, neyse ki tür güzeldi telafi etti :)
Mutlu, şahane tür ve fotoğrafı eline sağlık. Selamlar.
2007/2008 yılları,Fotokritik’deki başarılı gerçek fotoğrafçıları,kuş fotoğrafçılığına özendirmek,aramıza katılmalarını sağlamak için didinip durduğum yıllardır.Bunlardan biri de Sevgili Reyhan Elvan’dı.Trakus’a ilk fotoğrafını yüklediğinde dudağım uçukladı.Bu,Ağva’da çektiği ak sırtlı ağaçkakandı.Üstelik,ekipmanı olmadığı için 18-135 mm ile çekilmiş,Soner Bekir,Korhan Özkan gibi dev kuşçulardan sonra türün 3. fotoğrafıydı.Hala görmediğim bir tür.Bir gün mutlaka,diyelim.Harika bir belge.Eline Sağlık Sevgili Mutlu.
Hocam çok sağol, müdür sağolsun :)
Uzun zamandır gözlemciyim ama fotoğraflamaya yeni başladım, ayrı bir heyecan benim için. Sanki yeniden görüyorum gibi kuşları. Oldukça keyifli hale geldi benim adıma. Çok teşekkürler, selamlar.
2005 de bu yola çıktığımda ''kargadan başka kuş tanımam'' derler ya,öyleyim.2006 da İKGT'lilerle tanıştım,aktivitelerine katıldım10 ocak 2008 de garip bir kuş fotoğrafladım.Nedir diye,tekmil en baba tanımcı kuşçulara gönderdim,(tarla,bahçe,ak başlı,sarı,bataklık,kaya,karabaşlı,alaca çinte gibi) sekiz farklı tanım geldi ve sonunda ak başlı çinte de karar kıldık. O zaman şunu anladım ki,tanım işi çok zor.Tüm gözlemci dostlara dedim ki ''cillop gibi fotoğraflara rağmen tanımda bunca zorlanıyorsak,dürbünle,teleskopla,uzaktan bir kaç saniye gördüğümüz bir kuşa tanı koymanıza artık inanmam. Önceleri dürbün vardı,artık fotoğraf makinesi de var.Bundan böyle fotoğraflamadığım türleri gözlem listeme katmayacağım.’’Nitekim geçen hafta,Büyükçekmece Gölü’nde iki tür gördüm.Biri mezgeldek,diğeri büyük suçulluğu.Mezgeldeği fotoğrafladım ve biraz zaman geçince kaydını Kusbank’a gireceğim.Ama,büyük su çulluğunu girmeyeceğim,çünkü çok yakın olmasına rağmen tek kare fotoğrafını alamadım.) Bu gün bir çok gözlemci (Ergün,Emin,Erturhan,Riyat gibi) makine aldı,Soner'de baştan beri var ve yakında Kerem de alacak. Üstelik,sadece fotoğraf çekmeyi,ya da sadece gözlem yapmayı tek taraflı beslenmeye benzetir yavan bulurum hep.Araziye çıkan biri,bir birini tamamlayan bu iki güzelliği de tatmalı bence. Sayfana baktım,fotoğraf çekmekle kalmamış,çok güzel fotoğraflar da paylaşmışsın.Tekrar kutlarım Sevgili Salman.
istediğim iki ağaçkakandan biri gayet te güzel yakalanmış.emeklerinize sağlık Mutlu.çok selamlar.
Bana da denk gelesicelerden :) nefistir emeklerine sağlık Mutlu.. Çok selamlar..
Çok güzel...elinize sağlık, selamlar..
Çok sağolun Fikret Bey.
Çok sağol Bedri Abi, umarım Denk gelir. Selamlar.
Çok teşekkürler Ahmet Bey, Selamlar.