Bu türü Ağaçlı köyü kumsalında fotoğrafladım.Yaklaşık bir km.uzunluğu, yüz metreyi bulan derinliği bulunan kumsalın merkezi denebilecek bir noktasında iki yada üç kök yüzlerce tatilcinin arasında varlığını sürdürmeye çalışıyordu.Riva plajında da bir kök gördüğümü hatırlıyorum.İstanbulun Anadolu yakasındaki Karadeniz kumullarında bu çiçeğe hiç raslamadım.
- Tespit Tarihi: 2010-06-20
- Yüklenme Tarihi: 20-01-2014
- Görüntülenme Sayısı: 1600
- Gözlem Lokasyonu: Eyüp, İstanbul, Türkiye
- Şehir: İstanbul
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): KODAK EASYSHARE DX7440
- Ekipman(Lens):
Niyazi bey elinize sağlık çok güzel bir bitki ve de çiçeği.Türün ismi değişmiş türkçesini de ekleyip güncelledik bilgilerinize...selam ve saygılarımla
Teşekkür ederim Mehmet Bey.Ben de başlığı değiştiriyorum.
Harika görünüyor emeklerinize sağlık. Tüm olumsuzluklara rağmen yaşama tutunması çok güzel ayrıca, nasıl oldu da sökmediler yerinden hayret.. Çok selamlar Niyazi bey.. teşekkürler..
Çok güzel çiçekleri varmış. Elinize sağlık..
Niyazi bey ayrıca subsp. sarmatiense alttürüdür ve zehirli bir bitkidir. Bu familya üyelerinin hepsi zehirlidir zaten. Antioksidan ve antimikrobiyal etkileri de şu makalede araştırılmıştır. Gerçi makaleye göre Cionura erecta daha etkin bu türe göre. http://world-food.net/download/journals/2011-issue_1/36.pdf
Serdar bey, selamlar.Her iki türün de kumul bitkisi olması ilginç.
Bedri bey, selamlar.Göze pek batmıyorlar galiba.Çiçekler oldukça küçük.
Mehmet bey, rengi ve kadifemsi dokusuyla gerçekten göz alıcı bir çiçek.Selamlar.
Her iki tür de kumulda yetişir ama bu tür sadece suya yakın alanlarda, dere kenarında yetişirken, Cionura erecta hem kumulda hem de taşlı bozkırda yetişebiliyor.
Çok güzel bir kare, elinize sağlık Niyazi bey, selamlarımla...
Ahmet bey, çok teşekkürler.
kalix lanceolat-sivri venetum,çiçek lobu kısa sarmatiense..bu durum sarmatiensenin alttür karakterini düşürür.