Tespit edilen tür: Egzotik Tür
Osmaniye'nin her yanında bu yeşil meyvalı avakadolardan var. Bu yıl güz aylarında epeycene meyvasını yeme şansım oldu ve gerçekten çok güzeldi. İlk fotoğrafta, dallar arasında meyvaları görülebiliyor. Yumurta iriliğinde çekirdeklerinden bahçemize ektim.
Kullanıcı Mehmet Çelik
Kendini doğada bulan bir garip fani..
- Tespit Tarihi: 2013-12-03
- Yüklenme Tarihi: 11-12-2013
- Görüntülenme Sayısı: 2235
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Osmaniye, Türkiye
- Şehir: Osmaniye
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): FujiFilm FinePix S200EXR / S205EXR
egzotik (Persea americana)
Serdar hocam, Osmaniye'de bir çok evin bahçesinde 20-30-40 yaşlarında yüzlercesi var ve artık bizden biri olmuş avakadolar. Meyvası yeniyor, yaprakları böbrek taşı için kullanılıyor. O kadar içli dışlı olmuşuz ki, yabancı gibi görmüyoruz onları. :) Latife bir yana, sistemi bilen sizsiniz, kararınıza saygılıyız. Teşekkür ediyorum, selamlar..
eğer doğallaşmaya başlamışsa ekleyeylim ve not düşelim belki flora yazılırken yabancı egzotik bitkilerden birisi olarak yarılabilir. Floraya yaygınlaşan tarım bitkisi ve egzotikleri koyacağız ama tüm egzotik bitkileri eklemeye bizim ömrümüz yetmez.
Bir de ben egzotik bitki uzmanı değilim. O konuda teşhis de yapmakta zorlanacağımdan o seksiyona girmek istemiyorum. Ama dediğim gibi doğallaşan, doğaya kaçan istilacı türleri tespit edebilmek için bu bilgiler gerekli. Onun dışında örnek veriyorum evdeki veya bahçedeki, saksıdaki sardunya (eğer bizim doğal türümüz değilse) bu sitenin alanı dışında kalır. onları ancak egzotik başlığı altında toplamak ve onun için de bir uzman bulmak gerekir.
Onay bekliyor..Ahmet hocam onaylamış.