Arkadaşıma Gönder:

Bu kene sabah yürüyüşten geldikten sonra başımdan düştü. Sokmamıştır umarım, şişkin değildi. Başımda yürüyordu öylesine. Resimledim ve böcek ilacıyla öldürdüm. Ateşim neyim yok şimdilik, ama habire kaşınıyorum. Bu acaba zehirli kene türü müdür?

Kullanıcı silopya
Image

Rehber Öğretmen

  • Tespit Tarihi: 2014-06-15
  • Yüklenme Tarihi: 15-06-2014
  • Görüntülenme Sayısı: 1152
  • Gözlem Lokasyonu: Merkez, Tokat, Türkiye
  • Şehir: Tokat
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde): Nikon Coolpix L310
  • Ekipman(Lens):

10 Yorum

  1. Image

    Ben fotoğrafı görürgörmez kaşınmaya başladım. Geçen sene bir defa ısırıldım. Ondan sonra biraz araştırdım. Keneler ısırmadan önce vücut üzerinde 24-48 saat dolaşıyorlarmış. Doktor keneyi çıkardıktan sonra analiz falan yapacaklar sandım ama o teknolojinin sadece bazı üniversite hastanelerinde olduğunu söyledi ve ateşin falan çıkarsa gel seni üniversiteye sevk edelim dedi. Çok rahattı beni de rahatlattı. :)

  2. Image

    Bizim buralarda bir hayli yoğun. Geçen arkadaş bağda gezemedim dedi resmen saldırmışlar katil karıncalar gibi. Dün yedikleri madımağın içinde yanlışlıkla yiyen biri öldü. Yürüyüş arkadaşımın yiğeni 3 gündür ytıyor hastanede. Bende sabah kan verdim gayet normalmiş gibi. Perşembe ve salı bir daha. Bilgi eksik bilen yetkili değil pratik fiyasko.

  3. Image

    Kene Hyalomma marginatum türünün kan emmemiş bir dişisi, başınızdan düştü ise panik yapmanızı gerektirecek birşey yok, yapışmış olsaydı kesinlikle düşmeyecekti. Madımağın içindeki keneyi yedi öldü gibi bir ifade var yanlış anlamıyorsam, bu çok abartı birşey diye düşünüyorum.

  4. Image

    Özgür hocam kene sokmadan önce 24-48 saat dolaşıyormuş bilgisi yanlış bir bilgi, genellikle yarım saat kadar süre vücudunuzda dolaşır ve sokmak için uygun bir bölge arar ve soktuktan sonra 20-30 dk içeresinde ancak kan emmeye başlayabilir. 24-48 süre kenelerin taşıdıkları bazı bakteriler için geçerli, ülkemizde kenelerden bulaşan KKKA virüsu ise kene soktuktan yaklaşık 3-4 saat içerisinde vücudunuza bulaşacaktır. Temel bilgi bu şekilde.

  5. Image

    Bizede kene kan emerken sıkıntı yok. 1 2 gün eme bilir. Fakat doyup ayrılmaya çalışırken kusar bu esnada tükrük bezlerinde ki kkka virüsünü bulaştırır diye anlattılar il sağlık müdürlüğü. Bu bilgi doğru değil mi?

  6. Image

    Doğru bilgi değil hocam, kan emme sırasında kan pıhtılaşmasın diye salgıladığı tükrük salgısı ile bulaş meydana geliyor. Kene çıkartılması sonrasında (sizin kene de olduğu gibi bakın etrafı köpüksü olmuş) çıkan o sıvı tehlikeli olabilir. "Kan emerken sıkıntı yok" tabiri doğru değil...

  7. Image

    Hocam bilginizden yararlanmak istesem. Okulda öğretmen arkadaşlara seminer gibi. Keneyi duyunca arkadaşlar birisi uzmandan duyduğu bir ilacı denemek istedi insektisit Chrysamed ismi onu sıkınca köpürdü kene. Ama ölmedi hareketleri değişti sadece. Sonrasında keneyi yaktım, yaktığım kapta duruyor. Şimdi dağa yürüşe (gıj gıj, topçam) pikniğe giderken onu sıkıyorum paçalarıma falan, doğru mu? Saygılar

  8. Image

    Hasan bey cevap hakkı vermedi buraya yazdım. GOP Biyoloji Bölümündeyim, Kene ve Kene Kaynaklı Hastalıklar Araştırma Merkez yeni kuruldu, bilgi ve kene oldukça bol :) :) Üniversiteye işiniz düşerse beklerim...

  9. Image

    http://dogalhayat.org/property/kene-5/ Adem hocam bu da aynı keneden sanırım. Taşlı çiftlikte sanırım merkez. İlacı sıkıp gelirim, o zamana kadar kaşıntım geçerse :-) Ölü değil mi bu keneler?

  10. Image

    Hocam aynı kene türü, yine dişi. Hastalık taşıyıp tşımadığı için test yapmak lazım. Bekleriz hocam Biyoloji Bölümü 2. katta...

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Hyalomma marginatum Adem Keskin
Hyalomma marginatum Eray ŞİMŞEK

İlgili Tespitler