Arkadaşıma Gönder:

Yuva yapmak amacıyla çamur toplayan dişi yaban arıları. Taşıdıkları çamurla tüp şeklinde yavru hücreleri oluştururlar. Felç ederek avladıkları örümcekleri (her hücre için ortalama 5-6 tane) yuvalarına taşırlar ve üzerine yumurtasını bırakarak yuvayı kapatırlar. Taze örümceklerle beslenen larva erginleşerek yuvadan çıkar.

 

Kullanıcı ilyas can
Image

  • Tespit Tarihi: 2014-07-12
  • Yüklenme Tarihi: 09-07-2015
  • Görüntülenme Sayısı: 10064
  • Gözlem Lokasyonu: Çarşamba, Samsun, Türkiye
  • Şehir: Samsun
  • Ülke: Türkiye

6 Yorum

  1. Image

    Çok ilginç bir tepit. Özellikle örümcek ve üstündeki yumurtalarıyla... Güzel bir hayat hikayesi olmuş hocam. Ellerinize sağlık

  2. Image

    teşekkürler özgür hocam.

  3. Image

    Güzel çalışma tespit türün thorax sırt desenleri görünen kare anten dip segmentin rengi var ise değerlendirilebilir bu haliyle Sceliphron sp. diyebiliriz.

  4. Image

    Hocam tür teşhisinde sıkıntı yok. benim çalışma alanım Sphecidae ve Crabronidae familyaları.

  5. Image

    İlyas hocam, Bu türün teşhisi yapılmış ise veritabanında yer alsın isteriz. Bu canlılara isimleriyle hitap edince daha samimi oluyoruz. Değilse iki tür arı var biri eşek arısı diğeri bal arası :D :D Ayrıca çalışma alanınız konusunda fotoğraftan teşhisi mümkün olan türlerde destekleriniz bizler için çok değerli... Saygılar selamlar.

  6. Image

    İlyas Bey, neredeyse site kurulduğundan beri üyemizsiniz. Ancak ilk ve tek fotoğrafınıza yeni rastladım. Geç de olsa hoş geldiniz. Sizinle henüz tanışmadık. Yanılmıyorsam Gazi Osman Paşa Üniv. Biyoloji Bölümü'nden meslektaşımızsınız. Yeni fotoğraflarınız ve türleriniz görmekten mutlu olurum. Uygun görmeniz halinde sizi de tanım heyetinde görmek isteriz. Her hangi bir konu veya sorunuz olursa: rousettus@hotmail.com 530.6922287den haberleşebiliriz. Selamlarımla iyi akşamlar dilerim.

İlgili Tespitler