Tespit edilen tür: Centrotus cornutus
Umut Güngör ile birlikte Çatalca'da yaptığımız arazide hayatımızda ilk kez görmüş olduğumuz bu tür, 1 hafta sonra Yalova'da karşıma çıktı.
Kullanıcı Ergün Bacak
Doğa gözlemcisi
- Tespit Tarihi: 2020-06-13
- Yüklenme Tarihi: 25-06-2020
- Görüntülenme Sayısı: 173
- Gözlem Lokasyonu: Kadıköy, Yalova, Türkiye
- Şehir: Yalova
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D Mark ii
- Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Benim de başıma benzer bir şey gelmişti. 2015 yazında Zelus renardii'yi İzmir'deki evimizde bahçede bulmuştum ilk defa. O zaman Türkiye faunası için yeni bir türdü. Daha sonra 2015 yazının sonunda da İstanbul'da bahçemde buldum :) İstanbul'da da bahçemde bulunca şaşırmıştım :) Şimdi Antalya'dan İstanbul'a bütün kıyı şeridinden biliniyor: http://dogalhayat.org/turler/zelus-renardii/?list=harita https://www.inaturalist.org/observations?place_id=7183&taxon_id=244407
Herkesin başına geliyor sanırım bu durum :) Kuşlarda da öyle bir kere görünce her yerde karşına çıkıyor insanın :) Cerntrotus cornutus u bugün kampüste gördüm bende :)
Galiba öyle, kuşlarda çok fazla yaşadığımız bir durumdu. Yıllarca görmediğimiz türü bir kez gördük mü sürekli dibimizde bitiyordu, şimdi böcekler daha fena oldu :) Belki de o canlıyı gördükten hemen sonra davranışını ve görüldüğü yeri bilinç altına kaydetmiş oluyoruz ve sonrasında daha hızlı farkediyor da olabiliriz. Bakalım başka hangi türler için böyle olacak :)
Bugün denk gelmedik Umut :D Artık bir dahaki araziye :)
Aynen hocam birdahakine artık :)