Arkadaşıma Gönder:

Diğer iki kareyi aynı populasyonda görülen anomaliler olduğunu göstermek için yükledim. Biri 8 tepalli iken, diğer 4 tepalli.

Kullanıcı Serdar Aslan
Image

Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezun olduktan sonra, yine Gazi Üniversitesi'nde botanik alanında yüksek lisans yaptım. Şu an Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görev yapmaktayım.

6 Yorum

  1. Image

    Ellerine sağlık hocam, buna benzer mor renklisi vardı bende, herhalde bunun akrabasıdır http://dogalhayat.org/property/guzel-10/ selamlar hürmetler hocam...

  2. Image

    Crocus için İbrahim beyin yorumunu alalım.

  3. Image

    Evet bu tür eskiden C. biflorus subsp. adamii olarak biliniyordu. B. Mathew bu tür için çok geniş bir dağılım vermişti. (KB. Türkiye, Sırbistan, Balkanlar. Kırım, İran ve Kafkasya) Son yapılan çalışmalar bunların aynı türe ait olmadığı gösteriyor. Kırklareli'de bu isim ile bilen örnekler, 'Crocus adamioides' olarak tam türe alındı. (2012 H. Kerndorf, E. Pasche) Bu türde tepallerin dışıda, mavi renkte, hafif veya belirdin olarak bir alev deseni bulunur. Çiçek tüpünün üst kısımları genellikle koyu mavi alt kısımları ise açık renktedir. Klasik C. biflorus subsp. adamii de (Kafkasyada bulunur) ise çok keskin olmayan çizgi ve şeritler bulunur. Ayrıca kromozon sayıları farklı ve genetik olarak ta birbirlerine çok uzak duruyorlar.

  4. Image

    Crocus adamioides Kırklareli dışında başka hiçbir yerde bulunmuyor. Bu durumda endemik olarak değerlendirmemiz gerekir. Selamlarımla...

  5. Image

    Bu populasyonda gördüğümüz adamii lerde sarı boğazlı mor lekesiz adamii ler de görmüştük.

  6. Image

    O zaman adamii yi adamioides olarak değiştiriyorum ve Edirne'de gördüğümüzü de ekliyorum. Yalnız makaledekilere nazaran daha beyaz bizim gördüklerimiz. Makaledekiler daha lila.

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Crocus adamioides Serdar Aslan
Crocus adamioides Mehmet HANAY
Crocus adamioides ibrahim SÖZEN

İlgili Tespitler