Gladioluslar'da yaprak üzerindeki damarlar önemlidir. İlk etapta damarlar arasındaki mesafenin düzensiz veya düzenli olmasına göre ayrılır. 3. fotoda göründüğü gibi mesafeler düzenli. 2. aşama petal rengi pembe veya magenta pembesi ve tohumların kanadı var mı diye bakılır. Diğer renk seçeneği menekşe moru, lila veya alt segmentler sarı kenarlı. tohumlar kanatsız ki G. atroviolaceus ve G. micranthus türlerine gider. Bu tür ise tuz gölü havzasında yetişen halis mulis G. halophilus'tur. halo-: tuz, -philus: seven, sevgili anlamına gelmektedir.
Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezun olduktan sonra, yine Gazi Üniversitesi'nde botanik alanında yüksek lisans yaptım. Şu an Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görev yapmaktayım.
- Tespit Tarihi: 2013-06-15
- Yüklenme Tarihi: 10-01-2014
- Görüntülenme Sayısı: 3508
- Gözlem Lokasyonu: Eskil, Aksaray, Türkiye
- Şehir: Aksaray
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 500D
- Ekipman(Lens): Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
hocam fotograf seçiminize bakıyorum öğretmek anlatmak kaygısı taşıyor ardından metnine bakıyorum o kaygıları perçinleyen bizi anlamaya yönlendiren bir yaklaşım bu ülkenin insanlarının sizler gibi hocalarımızdan öğreneceği o kadar çok şey var ki.. ellerinize sağlık
Harika tür, harika tespitler. Ek bilgileri ile çok değerli, çok güzel bir paylaşım olmuş Serdar hocam, ellerinize sağlık.. Saygılar selamlar..
Emeklerine sağlık hocam. Çok teşekkürler.
Emeklerinize sağlık Serdar Hocam. Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler...Sağolasınız...Varolasınız...
nadirat ve güzel bilgiler,eline sağlık Saerdar Bey,selam..
Artık glayöl de bakacağım bundan sonra. Çok yaygın olmayan türler galiba. Elinize sağlık.
Nefis...elinize sağlık, selamlarımla...
Serdar hocam az önce Glayöl tespitimi yükledim sonra baktım bu türde neler var diye ve bu sayfaya geldim, yaprak üzerindeki damarlar önemli madem fotoğraflardan birini silip yeniden yükleyeceğim , yaprak arıyorum fotoğrafları kesip netlemeye çalışacağım bu vesile ile tekrar teşekkürler değerli bilgiler için