Tespit edilen tür: Egzotik Tür
Kullanıcı Mehmet Çelik
Kendini doğada bulan bir garip fani..
- Tespit Tarihi: 2013-11-08
- Yüklenme Tarihi: 08-11-2013
- Görüntülenme Sayısı: 3469
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Osmaniye, Türkiye
- Şehir: Osmaniye
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): FujiFilm FinePix S200EXR / S205EXR
Hocam kitaptan buldum bunu, Sarkık başaklılar gurubundan, iki çenekliler sınıfı, demirağacıgillerden, demir ağacı.. Uzaktan iğne yapraklı çama benzeyen ama çam olmayan, gençken piramidal, ileri yaşlarda dağınık tepeli ve her zaman yeşil bir ağaçmış. 20 - 25 mt boy, gri kahverengi gövde rengi pürüzsüz, 80 - 90 cm. gövde çapı yapabiliyormuş. Sonuç olarak çok güzel bir ağaç :) emeklerinize sağlık Mehmet hocam.. Selamlarımla..
Emek verip araştırmışsınız hocam, çok sağolun. Tanımlamalarınız aynen uyuyor. Adı listeye eklenirse, bir türümüz daha olur. :) Teşekkür ediyorum, selamlar...
@mehmet-hanay , @hasan-yasayacak hocalarım, tür listeye eklenebilir mi?
Egzotik bir türmüş hocam, ellerine sağlık... http://dogalhayat.org/property/demir-agaci-casuarina-equisetifolia-2/
egzotik tür,elinize sağlık..
@hasan-yasayacak hocam, Casuarina equisetifolia adıyla Türkiye Bitkileri listesinde yer alıyor. http://www.bizimbitkiler.org.tr/v2/index.php
bunlar güzel alle(yol kenarı) ağacı oluyor,çınar gibi boylanıp dağılmıyor.
sığla ağacına yapacağım yorumu buna yapmışım,özür, casuarina ise park ağacı,doğallaşmış fertleri yok,ondan egzotikte kalmalı..
Hasan Beyle aynı görüşteyim. Zoolojide de (hayvanlar için) eğer yabancı tür gelip populayon oluşturabiliyorsa, yani üreyip çoğalıyorsa listeye alıyoruz. Yeşil Papağan gibi. Oysa muhabbet kuşu, çeşitli Hint bülbülleri vs de ülkemizde görülebilmekle beraber, onlarda benzeri doğaya tutunma görülmeyince liste dışı kalıyorlar.