Sıradan Paracaryum sintenisi'den farkı, Paracaryum sintenisii de çok rastlanmayan böyle damarlı bir korolla renginin olması. İlk bakışta Cynoglossum gibi görünüyor ama ondan meyvelerinin yapısının farklı olması ile ayrılır. Meyveli olarak toplamasaydık hala bu bitkinin Cynoglossum creticum olduğunu zannedebilirdim.
Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezun olduktan sonra, yine Gazi Üniversitesi'nde botanik alanında yüksek lisans yaptım. Şu an Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görev yapmaktayım.
- Tespit Tarihi: 2009-06-24
- Yüklenme Tarihi: 13-12-2013
- Görüntülenme Sayısı: 1178
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Siirt, Türkiye
- Şehir: Siirt
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon PowerShot S2 IS
- Ekipman(Lens):
Ben daha kus türlerinin hepsini bilmiyorken,bitki türlerini sadece seyretmekle ve gördügüm yerde fotograflamakla kalayim,hepsini ögrenmeye ömrüm yetmez :) Egin carsagi bu ismi ilk defa duyuyorum desem yalan söylememis olurum :) Emeklerinize saglik :)
Antalya'da böyle damarlı bir çiçeği çekmiştik. Ama meyvesini çekmek aklımıza bile gelmemişti. Ellerine sağlık hocam.
ilk keşfedildiği yer eğin olduğu için bu ismi aldı. Çarşak otu, Paracaryum cinsine verilen bir isim. Bu isim Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler)" kitabında ilk kez kullanıldığı için kimse duymamış olabilir. Ekip olarak Türkiye'de halk tarafından verilen 4000 e yakın isim var. Ekip olarak bu isimsiz bitkilere birer isim verdik. Sadece öneri olarak tabi ki kullanmak zorunlu değil. İstedik ki Türkçe isimsiz hiçbir bitkimiz olmasın. Normalde bir türün bazen 30 a yakın ismi olabiliyor ama biz bir tür için bir tane eşsiz isim kullanalım dedik. Tabi diğer isimleri de kullanmak isteyen kullanır. Bu isimleri bahsettiğim kitapta ve http://bizimbitkiler.org.tr/v2/turkce.php içinde arama yaparak bulabilirsiniz. Yani latincesini bildiğiniz bir bitkinin adını yazarak ona hangi isim verildiğini görebilirsiniz.
güzel bir çekim, emeğinize sağlık
Güzel tür,güzel bilgiler,teşekkürler..