Tespit edilen tür: Gerris caucasius
Gerridae:Gerris caucasius (Kanyukova, 1982)
Boyut:10 mm
Benzer tür
Gerris argentatus (Schummel, 1832)
Tür ayrımı
Kullanıcı Barış Çerçi
Böcekçi!
- Tespit Tarihi: 2015-08-14
- Yüklenme Tarihi: 17-08-2015
- Görüntülenme Sayısı: 709
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Ordu, Türkiye
- Şehir: Ordu
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde):
Ellerine sağlık hocam. Karadeniz turunda hem sucul hem karacıl güzel bir çalışma yapmışsın anlaşılan... Emeklerine sağlık.
Onay bekliyor :)
Barış bey, bu hayvanlar ölü mü bilmiyorum ama öğretmek amacı ile de olsa doğa fotoğrafçılığında ölü hayvan ve bitki fotoğrafı paylaşmayı etik bulmuyorum. Heleki adının içinde hayat olan bir sitede. Çünkü koleksiyonculuğa özendirebilir. İsterse kendi eceliyle ölmüş olsun. Bitkilerde en fazla soğanlılarda kök gerektiğinde çıkarmalarını istiyorum. Onu da tekrar yerine dikmek şartı ile. selamlar...
Amatör bir doğa gözlemcisi olarak bu konuda -bitki köklerinin sökülmesi dışında- Serdar Bey'e katılıyorum. Siteye üye olduğumdan beri yakalanmış balık fotoğrafları kabul edilmezken, niye böceklerin mikroskop görüntüleri ve yavru hayvan fotoğrafları kabul ediliyor anlamıyorum. Bu konuyu forumda tartışalım derim.
Haklısınız hocam zaten hep düşünüyordum doğru oluyor mu diye ama kimse itiraz etmeyince ben de yayınlamaya devam ettim.Bundan böyle hazırlanmış birey yayınlamam.Acaba önceden yüklemiş olduğum 300 türün fotoğraflarlarını sileyim mi?
Hepsi mi ölü? Ben onları hiç görmedim. İlk kez bu fotoyu görünce yazayım dedim. Koleksiyon mu yapıyorsunuz Barış bey. Akademik Çalışmalar dışında koleksiyonculuğa maalesef üzülerek hayır diyorum.
şimdi portfolyonuza baktım eyvah eyvah. Hiç doğada çekilmiş halleri yok mu?
Hocam 2 tane tamamen yeni tür(birinin yayını bitmek üzere Yakup Şenyüz hoca hazırladı),1 tane de tamamen yani bir genus buldum(Yayınları hazorlanacak).Bunun yanında da 7 tane Türkiye faunası için yeni bir tür(İki tanesinin yayınını hazırladım) buldum.Bunlardan birey toplanmasaydı hiçbiri bilimsel olarak yayınlanamazdı.
Geçen seneye kadar sadece doğada fotoğraflıyordum.Portfolyomda ilk 15 sayfa önceki 4 senede çektiğim doğada fotoğrafları var.
Bu konuyu Mehmet ile konuşmuştuk. Kesinlikle ölü hayvan, yavru hayvan karelerini, elde tutulan koparılan bitki fotolarını (akademik çalışma için toplananlar hariç) kaldıracağımızı zamanında konuşmuştuk ama tabi bundan herkesin haberi olamadı. Siteye yeni birisi üye olduğunda kelebekçiler gibi referansla almak lazım. Avcı mıdır koleksiyoncu mudur diye.
Şöyle yapın. Doğadan fotosu olanların aynı sayfaya fotosunu yükleyip diğer kareleri kaldırın lokasyonu aynı yerden olacak şekilde düzenleyin bence.
bilimsel amaç için olana birşey diyemem çünkü sonuçta onu ben de yapıyorum ama zevk için satmak için vs yapılan toplamaya kesinlikle karşıyım. Bence elinizdeki örnekleri bir entomoloji Laboratuvarı olan bir yere bilimsel materyal olarak vermenizi tavsiye ederim. Bilimsel yayın yapıyorum dediniz. Akademisyen misiniz? Yeni yayınlanan türlerin zaten holo tiplerinin bir araştırma laboratuvarında olması gerekiyor. Siz nereye veriyorsunuz bu materyalleri?
Yakup hoca tarafından yayınlanan yeni türün holo tipi zaten Yakup hocanın üniversitesinde saklanıyor.Diğer ikisinin yayınına daha başlanmadı zaten.Benim hazırladığım yayın Türkiye faunası için yeni iki tür için.Ben akademisyen değilim.