Tespit edilen tür: melez bitki
Yurdun dört bir yanından meşe (Quercus) çektim ama hangisi hangi tür, bir türlü öğrenemedim. Onlardan biri, Melendiz Dağları'nın Çiftlik ilçesinin doğu kesimindeki bozulmuş/bozulmakta olan ormanlık alanda çekmiştim. Yol arkadaşım Y.Doç.Dr. Bekir Necati Altın'a teşkkürlerimle.
Kullanıcı Ahmet Karataş
- Tespit Tarihi: 2015-08-02
- Yüklenme Tarihi: 16-09-2017
- Görüntülenme Sayısı: 441
- Gözlem Lokasyonu: Azatlı, Niğde, Türkiye
- Şehir: Niğde
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 1D Mark IV
- Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8 Macro
Hocam bu Q.boissieri x Q.trojana melezi..Türkiyede kaydı yok.. boissieri malatyada brandtii ile melez yapıyor,Trojana ise Hasandağında cerris ile Melez yapıyor,işin ilgincide bu ikinci meleze rağmen Q.trojana Niğdede gözükmüyor..
Hasan Dağı; ismiyle müsemma Hasan Hocamızın dağı işte :)) Aksaray İline resmen hayat veren bir mucize mekandır ayrıyeten. Suyunu kuzeybakıdan "Helvadere"den bırakıyor. Uzak Batı istikametinden de kışın ılık sayılır kaplıca misali bir sulak alan da mevcuttur. Diğer bakılarda suyunu bırakmamış diye hatırlıyorum. 1600-1700 m. rakımlara kadar meşe türlerini görebilmek mümkündür. Üst alpin zonda ise az miktada serpili Ardıç türüne rastlanır. Astagalus sp. ve Acantholimon sp. türleri sahaları halı gibi dokumuş görünür, hayvanların ağzını parçalıyor diye çobanlar tarafından sık sık ateşe verilirler. Güney bakıda 1800 m. lerde falan güzel titrek kavak meşceresi toplu olarak bulunmaktadır, aynen kuzey bakıda daha düşü rakımda 1200-1300 m. lerde de dere vejetasyonu gibi lokal titrek kavaklara da rastlamak mümkündür. 1600 m. lerde akçaağaç lokal örnekleri de var. Batı bakıda sakız ağacı fertlerine rastlanabilir. Hasan dağı mübarek bir mekandır vesselam.
Hep önünden geçipte çıkamadığım, endamına hayran olduğum dağ.
Derdin bu olsun :) Baharda kısmetse kolundan tutup götüreceğim.
Ahmet hocam, bu melezden dal örnekleri gonderebilirmisin..
Biraz zaman alacak (mesafeden dolayı). Tabiki gönderirim Hasan Bey. Çok teşekkürler.