Tespit edilen tür: Hyalomma excavatum
Kullanıcı Ahmet Karataş
- Tespit Tarihi: 2018-07-12
- Yüklenme Tarihi: 12-07-2018
- Görüntülenme Sayısı: 421
- Gözlem Lokasyonu: Fatih Sitesi, Merkez, Niğde, Türkiye
- Şehir: Niğde
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D Mark ii
- Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Benziyor ama @adem-keskin hoca da bir baksın. Ellerinize sağlık Ahmet hocam.
Çok teşekkürler Barış. Mesajın ve etiketlemen çok iyi oldu. Ben de biri mesaj yazsa da @adem-keskin i etiketlesem diyordum. Az önce fakülte içinde de üzerimde buldum. Bugün hep resmi toplantı vs ile geçti. Arazi ile temasım bile olmadıysa da beni buldu.
Hocam öncelikle geçmiş olsun, makaleler projeler derken siteye çok fazla zaman ayıramıyorum, kusura bakmayın. Malesef kampüs alanlarının korumasız olması nedeniyle pekçok hayvan kampüs alanlarına giriyor. Örnek aç bir dişi, muhtemelen küçük bir kemirici veya kedi-köpek vasıtasıyle kampüs alanına girip gömlek değiştirerek ergin oldu. Keneler belli bir miktar (15-25 m) konak canlısını takip edebiliyor. Rastlantısal olarak sizi buldu hocam. Geçmiş olsun tekrardan...
Adem, çok teşekkür ederim. Kenelere yabancı değilim. Yüksek lisans tezimde, tezimin ikinci kısmı ektoparazitlerdi. Rahmetli Prof.Dr. Metin Aktaş, pireler ve yarasa sineklerini tayinini yapmıştı. O devirde sizleri bulamayınca kene kısmını kendim yapmıştım. Bu haşır neşirliğe rağmen; bütün gün kaşınıp durdum. Her kaşıntıda "acaba?" dedim. Bu vesile ile çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Parazitlerle ilgili olan çalışmalarınızın bazılarını okumuştum hocam, bir doktora tezi de yaptırmıştınız Spinturnicidae ile ilgili hatırlıyorum. Metin hocaya da Allah tekrardan rahmet eylesin, büyük katkıları oldu, özellikle Türkiye pireleri konusunda. Hocam kaşıntı konusunda da, hergün kenelerle dolu bir labta çalışmama rağmen arazide üzerimde gördüğümde ben de kaşınıyorum :). Kolay gelsin hocam, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.