Arkadaşıma Gönder:

Nedense bundan, tek kare kayıt almışız.Umarım tanım için yeterli olur !

Kullanıcı Ali Şeker
Image

Gezgin

  • Tespit Tarihi: 2014-08-06
  • Yüklenme Tarihi: 06-09-2014
  • Görüntülenme Sayısı: 643
  • Gözlem Lokasyonu: Pınargözü,Aksu, Isparta, Türkiye
  • Şehir: Isparta
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D
  • Ekipman(Lens): Canon EF 100mm L f/2.8 Macro

10 Yorum

  1. Image

    Tam o anda bir kelebek çıkmıştır ortaya bu tek kalmıştır hocam, benim öyle oluyor bazen :) çok güzelmiş ama, ellerine sağlık selamlar hocam...

  2. Image

    Çok teşekkürler Çoşkun Hocam.Eksik olmayın. Muhtemelen dediğiniz gibi oldu. Çünkü orası kelebek kaynıyan bir yerdi :)) Bol selam….

  3. Image

    Ali bey büyüğümsünüz saygım var ama bir şey söyleyeceğim. Aslında mesajım uzun zamandır bitki fotosu çekip yükleyen herkese. Bu yüklemelerdeki eksikliklerden yola çıkılarak bir sürü kural ve metot belirledim ve anlattım. Şimdi bitkinin çekim tarihine baktım. Yeni bir tarih. Oysa ben bu tarihten önce bitkileri hangi açılardan çekmek gerektiği ile ilgili o kadar çok mesaj attım ki ben sizlerden artık bitkilerin neresini çekeceğini bilmiyorsanız bile üç genel açıdan çekilmesi gerektiğini anlattım. Genel (boydan), yaprak (gövde ile), çiçek ve meyve (yakın, uzak). 3 foto hakkı olduğundan son kare ikili kolaj yapılabilir (çiçek, meyve kolajı veya yaprak, genel kolajı gibi). 1700 ün üzerinde bitki tanımlandı ama artık eski üyelere sadece tek bir açıdan veya bir organı (sadece çiçek veya yaprak) çekmeyin demek istemiyorum. Arazide foto çekerken şöyle düşünün. Bu bitkiyi bir daha göremeyeceğim, o nedenle ben onu her açıdan çekeyim ki ne olduğu hakkında fikir verebilsin. Artık o 36 lık poz kaygısı yok. Çekin her açıdan gitsin. Tabi bazılarını her açıdan da çekseniz mikroskoba yatmadan bilinemez ama olsun siz yine de çekin. Benim bir türe harcadığım pozlar 15-20 nin altında değildir. Hürmetler...

  4. Image

    Kelebeğe dalıp gitmişseniz, o zaman kelebekle işiniz bitince geri dönüp tekrar çekebilirsiniz. :)

  5. Image

    Serdar Hocam ! aynen dediğiniz gibi yapmaya çalıiıyoruz aslında… Hatta sizin o listesinizi ben çıktı aldım, kuş kitabımın içinde ve yanımda taşıyorum. Ama ne varki içinde bildiğimiz türler o kadar az ki, bizde genel kuralı işletip, yakından çiçek, yaprak ve genel ortam karesi olmak üzere 3 açıdan almaya çalışıyoruz. Bir çok kaydımız böyle. Fakat bunu, nasılsa bende anlamadım neden eksik olmuş ? Bu arada kesinlikle poz sayısını düşündüğümüz yok. Elimdeki 4. makinam ve şatırı 350.000 civarında. Haa birde araziye 3 makinayla çıktığımı söylersem, artık hesabı siz yapın :))

  6. Image

    Bu arada sadece cinsini söyleyebilirim. Epilobium (yakıotu)

  7. Image

    Vallah Serdar Hocam, doğru söze hacı emmi ne desiiinnn, Ali Şeker ne deeesiiinnn, Hanay ne desin ? Hak - lı - sı - nızzzz… :))

  8. Image

    Şu an türü hakkında kural gereği, tam tanım yazamasınızda, nezazet gösterip ne olduğunu söylemişsiniz.Çok teşekkür ederim.Eksik olmayınız…. Hocam ! diğer kareler içinde yorum yapabilirmisiniz ?

  9. Image

    Konu uzayacak ama, burada kelebek-bitki fotoğrafı konusunda bir açıklama da ben gireyim. Aslında kelebek gözlemciliğinde sadece bireyin fotoğrafı bir şey ifade etmiyor. Türün alanda beslendiği bitkiler, yumurta bıraktığı bitki/bitkiler (Host plant), habitat, yükseklik, tarih, hava durumu, yumurta, tırtıl, pupa gibi evrelerin tamamı birlikte derlenmeli. İşte bunlardan en önemlilerinden olan bitkilerin (Konukçu ve beslenme bitkileri) fotoğraflarını öyle bir çekmeliyiz ki, kolayca tanım almaya aday olsun. Sağolsunlar, sitedeki hocalarımız bize bu konuda oldukça yardımcı oluyorlar. Biz de bitkiyi fotoğraflarken hocalarımıza yardımcı olmalıyız. Selamlar..

  10. Image

    Kesinlikle haklısın Gardaş'lığım. Bundan sonra dahada duyarlı olmamız lazım. Çok selam….

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Teşhis için yetersiz fotoğraf Serdar Aslan
Teşhis için yetersiz fotoğraf Hasan YAŞAYACAK

İlgili Tespitler