Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezun olduktan sonra, yine Gazi Üniversitesi'nde botanik alanında yüksek lisans yaptım. Şu an Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görev yapmaktayım.
- Tespit Tarihi: 2013-10-13
- Yüklenme Tarihi: 07-11-2013
- Görüntülenme Sayısı: 1426
- Gözlem Lokasyonu: Kula, Manisa, Türkiye
- Şehir: Manisa
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 500D
- Ekipman(Lens): Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Çok güzel bir doğa parçasıymış. umarım korunuyordur. Yoksa yakında birisi gelip buradan mermer çıkaracağız veya inşaata çakıl alacağı vb deyip alanı tahrip ederse hiç şaşırmam.
http://www.haberler.com/kula-peribacalari-turkiye-nin-ilk-jeoparki-olacak-4414724-haberi/ Maalesef ki bizim tabiat parkından anladığımız eğer orda restoran, kafeterya vs. olmazsa o yer tabiat parkı olamaz. Milli Park deyince insanların aklına mangal keyfi gelen bir ülkede yaşıyoruz. Uludağ, Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı gibi.
yani anlayacağınız yapacakları işletmelerle orayı koruyacaklarını zannediyorlar. Bkz. Ellenmez ormanı: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=299682
Serdar hocam elinize sağlık, C. mirabile için yeni bir lokalite bulmuşsunuz anlaşılan. Uşak-Eşme'den biliniyordu. Benim düşündüğüm gibi Büyük Menderes havzasındaki vadilerde küçük populasyonlar halinde yaşayan bir tür.
Fotoda görünen Quercus coccifera'lar içinde öyle saklanmışlardı ki (korunmak için), hasbelkader peri bacalarının fotosunu çekmek için durduğumuzda, mirabile'yi görünce yumulduk deklanşörlere. Sırası gelince onu da yükleyeceğim.
Ayrıca mirabile, Milas'daki Labraunda antik kentindeki kayalar ve taş duvarlar üstünde de vardı. Ordaki görevlilerden yörede diliçıkık, domuz topalağı dendiğini öğrendim.