Tespit edilen tür: Ajuga orientalis (Dağ mayasılı)
Kümbet - Karagöl
İki farklı bireyden oluşan bu kayıtları, aynı lokasyonda yan yana olduğu ve birbirine çok benzediği için, aynı türün farklı evreleri olduğunu düşündük. Bu nedenle bu tür bir paylaşımda bulunduk...
Kullanıcı Ali Şeker
- Tespit Tarihi: 2015-08-04
- Yüklenme Tarihi: 27-01-2016
- Görüntülenme Sayısı: 474
- Gözlem Lokasyonu: Kümbet, Giresun, Türkiye
- Şehir: Giresun
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D
- Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Ali bey selamlar.Haziran sonu Kümbete gittiğimde Bir kaç bölgede Veratrum album isimli bitkiye, henüz çiçeklenmemiş halde raslamıştım.Boyu bir metre civarında iri yaprakları olan, uzaktan bile kolayca fark edilen bir tür.Eğer denk geldiyseniz muhakkak çiçekli halini fotoğraflamışsınızdır.
Niyazi Bey ! Biz çoçukluğumuzdan beri, etrafımızdaki bütün (özellikle yaylalarda ki) bitkilere ilgi duyuyoruz. Onların adının ne olduğundan tutun, ne işe yaradığına, köklerinin saçak mı, tek kök mü, depo kök mü oluşuna, meyve verip vermediğine, veriyorsa nasıl bir meyvesi olduğuna kadar daha pek çok konuyu merak edip durduk. Merak tamam ama sorulara cevap bulamıyorduk. Daha yeni yeni, şimdilerde Doğalhayat ve kıymetli hocalarımız ve sizin gibi kıymetli arkadaşlarımız sayesinde cevap bulmaya başladık :)) Abi ! bu bitki bizim yaylalarda da çok olur. Özellikle dereciklerin oluşturduğu dere yatağı boyları ve etrafında… Taaa o zamanlardan kayıdını aldığımız bu güzeli tanıyamamak, içimizde kalan bir uhdeydi. Sağolsun Hasan Hocam sayesinde bu bitkinin adını sanını öğrendik.Ayrıca yine, Hasan Hocam'dan öğrendiğimiz kadarıyla bu zehirli bir bitkiymiş !