Tespit edilen tür: Lygaeus equestris
Kullanıcı Özgür KOÇAK
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde Jeoloji Yük. Müh.
- Tespit Tarihi: 2013-09-07
- Yüklenme Tarihi: 12-09-2013
- Görüntülenme Sayısı: 1015
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Karaman, Türkiye
- Şehir: Karaman
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D
- Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM
böceklerin hepsi zor ama hemipterler ve coleopterler kafayı sıyırtır :) pek yakışıklı bir uzun tahtakurusu. elinize sağlık.
Teşekkürler hocam... arşiv geliştikçe heyecan artıyor :D
Çok güzel, emeklerinize sağlık Özgür hocam, ben de gaza geldim, sizin daha evvel yüklediğiniz yeşil janjanlı böceklerden yükleyeceğim.. :) Selam ve saygılarımla..
Bunlar hep çift çift olup da üst üste olan böcüklerden değil mi? Tahta kurusu cinsi demiş Kazım hoca, vay be. Emeklerinize sağlık
Lygaeidae: Lygaeus simulans Hocam bunu hiç fark etmemişim. Anten dibi dışarı doğru kalınlaştığı için tür Lygaeus simulans olmalı. Ellerinize sağlık Özgür hocam.
Barış hocam, Yeni tür olarak ekledim ama olayı açıkçası çözemedim... Tüm anteni mi dikkate almak gerekiyor. İlk segmentten son segmente kadar mı bakılmalı... Yoksa her segment için bu genişleme durumu var mı?
Son yüklediğim L. equestris'in yakından fotoğrafı bununla ilgiliydi. Onun üzerinden bir ayrım hazırlayacağım bu akşam.
Ayrımı google (barry.fotopage.ru) da gördüm hocam. Ama fotoğraflardan ayırt etmek gerçekten çook zor. (benim için)
O ayrımı biliyorum ama yanlış bir açıdan fotoğraflamış orada Boris. Linkteki fotodaki birey L. equestris ve kırmızı ile çizilmiş şerit ise L. simulans olsaydı olacak hattı temsil ediyor. Yani L. simulans'ta antenin dibi dışarı doğru genişliyor, L. equestris'te ise benim fotodaki bireyinki gibi antenin dibi ucuna doğru daralıyor: http://dogalhayat.org/property/lygaeidae-lygaeus-equestris/
Biri şuna onay bassa da tanım L. simulans olarak düzelse :D
Hanay veya Kalemci nin onayını silmesi lazım...