Hasan Bey, son yüklenen papatyalardan birine yazmıştı. Kırk yıllık papatyalar bile alman oluyor. Aynı fikirdeyim. Aralarında çok güzel adlar var. Çok yakışanlar veya uygun olanlar. Ancak yerel dillerden mi, sümerceden mi geldiği belirsiz bir sürü ad da var. Kelebek adlarını bile arar hale geldiğim oluyor. Şimdi yüklediğim türe gelince, ad güzel ama gerçekçi olduğunu sanmıyorum. Bir defa Mersin (ya da Atatürk'ün verdiği adıyla İçel)'e özgü (endemik) falan değil. Hatta ülkemizden, hatta kıtamızdan bile değil. Tabi yanlış teşhis etmediysem.
Ta Avustralya topraklarından gelen, oralara özgü bir tür. Türkiye'de ise sadece bir yabancı istilacı tür. Mersin ile alakası belki ülkemizde en iyi tutunduğu (işgal ettiği) yerlerden biri olmasıdır.
Dünya ölçeğinden en kötü 100 istilacı tür arasında gösterilmektedir. Global Invasive Species Database: 100 Worst Invasive Species.
- Tespit Tarihi: 2017-10-08
- Yüklenme Tarihi: 24-10-2017
- Görüntülenme Sayısı: 548
- Gözlem Lokasyonu: Atakent, Mersin, Türkiye
- Şehir: Mersin
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D Mark ii
- Ekipman(Lens): Laowa (Venus) 60mm; f/2.8
Arşivimde tanımsızlar listesinde bekleyenlerden.Ahmet bey çok teşekkürler.
Ben teşekkür ederim Niyazi bey. Birbirimizde gördükçe tanımsız sayısı azalacaktır. Bazen ben de sizlerden gördüklerimle "aha, bundan benden var" dediğim oluyor.
Çiçekleri sarıya dönüşüyor mu acaba?
Alparslan bey, çok teşekkürler. Göksu'ya gidip gelirken defalarca gördüm. Ama ya beyazımsı ya da kirli sarı gibi krem rengi hatırlıyorum. Kısmet olur da önümüzdeki aylarda gidersem, daha dikkatli bakacağım.