Mimik kaslarımız vardır. Pandomim'de de geçer. Hepsi aynı kökten kelimeler. Çok zaman "taklit" diye çevrilir. Bazen yanlış olarak öğretilir. Balık veya örümcek gibi bir hayvan, üzerindeki taşa, yaprağa kendini benzetirse bunun için de söylenir. Ancak bu yanlış bilgisi. Canlı canlıya benzerse bu Mimikri, yani Benzeşme'dir. Konuyla alakası ne derseniz; bu güve grubu da çoğu zaman eşekarısı gibi çeşitli arı türlerine kendini benzeterek bu sayede kendine korunma sağlaması şeklinde bir mimikriden söz etmek mümkündür.
Uzun süredir bu gruptan güve arıyordum. Geçtiğimiz perşembe yaklaşık 12 bin yıllık yerleşim izleri bulunan Çiftlik ilçe merkezindeki Çiftlik-Tepecik Höyük kazılarına; kazı başkanı Doç.Dr. Erhan BIÇAKÇI'nın davetiyle gittiğimde ekibin kaldığı eski sağlıkocağı bahçesindeki dut ağacında rastladım.
- Tespit Tarihi: 2018-08-09
- Yüklenme Tarihi: 12-08-2018
- Görüntülenme Sayısı: 365
- Gözlem Lokasyonu: Çiftlik, Niğde, Türkiye
- Şehir: Niğde
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D Mark ii
- Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Paranthrene tabaniformis net ve güzel bir çekim olmuş Ahmet hocam ellerinize sağlık.
Erdinç Bey, çok çok teşekkür ederim. Bir türde iki ayrı mimikri tipi var sanırım. Ben eşekarısı (Vespa) türlerine benzetirken; türü tanımlayan Rottemburg (1775), atsineklerine (Tabanidae) benzetmiş olmalı ki tabaniformes adını vermiş.