Kullanıcı Özgür KOÇAK
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde Jeoloji Yük. Müh.
- Tespit Tarihi: 2012-06-30
- Yüklenme Tarihi: 17-12-2014
- Görüntülenme Sayısı: 567
- Gözlem Lokasyonu: Yollarbaşı, Karaman, Türkiye
- Şehir: Karaman
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D
- Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM
Hocam Carpocoris'leri nimf hallerinden ayırmak gerçekçi olmuyor.Bazı heteropteranlar nimf hallerinden ayrılabilirken bazıları ayrılamıyor.
O yüzden sona sakladım ama yine de elimdekileri paylaşmak istedim. Bu nimfleri beslemeye kalksak kaç günde ergin hale ulaşırlar... Türden türe değişiyordurlar ama mesela Carpocorisler yumurtadan çıktıktan sonra ne kadar zaman içerisinde ergin hale geçer diye bir soru sorsam :)
Hocam ben birçok türü yavrudan erişkine büyüttüm ancak bunlar sadece etçil böceklerdi.Çünkü otçul olanlar genelde kapatılınca stres oluyorlar.Ayrıca otçullar her türlü otu yemiyor.Türüne göre sevdiği bitkiler farklı oluyor.Etçiller ise boyuna uygun her böceği yiyor bu nedenle yetiştirmek daha kolay oluyor.Ben bir Rhynocoris punctiventris'i yumurtadan 2 ayda büyütmüştüm.Yani biraz uzun süren ve uğraş isteyen bir olay.Ancak Rhynocoris punctiventris biraz büyük bir tür Carpocoris herhalde 1 ayda yumurtadan erişkin olabilir.Tabii böceği üstünde bulduğunuz bitkiyi kullanabilirsiniz beslemek için.
Çok güzel bir canlı. Doğal hayat sitesi sayesinde bu türlerle tanışmış oluyoruz.
Çok çok güzel....Elinize sağlık...