Arkadaşıma Gönder:

yaklaşık büyüklük 10-12cm

Kullanıcı Mehmet HANAY

10 Yorum

  1. Image

    bu kadar el kol olunca kolay durur tabi :) ellerine sağlık

  2. Image

    Benim bile buradan ödüm koptu :) nası bir canlıdır bu.. Çok da enteresan bir şey, emeklerine sağlık Mehmet, merakla bekliyorum türünü..

  3. Image

    Bu meşhur etcil çekirgemiz SAGA. 15 cm kadar olanları var. Genellikle diğer çekirgeleri yer. Çiftçi dostu diye bilinir ama ürkütücü görüntüsü sebebiyle kafasından terlik pek eksik olmaz. :)

  4. Image

    evet bugün de birşeyler öğrenmiş olmanın verdiği mutluluğu sayenizde yaşadım özgür bey ...listesini bulabilir miyiz bu arkadaşların acaba?

  5. Image

    Sayın Mustafa C. DARILMAZ hoca'nın verdiği bilgiye göre; Saga sp. (cins düzeyinde). ayrıca Takım:Orhoptera Alttakım: Ensifera Familya: Tettigoniidae Altfamilya: Saginae Cins: Saga olduğu bilgisini edindim. Saygılarımla.

  6. Image

    Naçizane dikkatimi çeken bir noktayı da eklemek istiyorum. Şuan sitenin veri tabanındaki tür listesinde yer alan Saga uvarovi (Ramme. 1951.) Saga ephippigera ephippigera'in (Kaltenbach. 1969. ) sinonimi. Yanı aynı tür iki farklı isim ile tanımlanmış. Kaynak: http://orthoptera.speciesfile.org/Common/Basic/Taxa.aspx?TaxonNameID=1141599, http://animaldiversity.ummz.umich.edu/accounts/Saga/classification/#Saga

  7. Image

    Saga natoliae erkeği olmalı

  8. Image

    Yasemin merhaba Çekirgeler üzerinde uzman değilim. Bir sistematikçi, taksonomist oralar yazıyorum. Zaten konu uzmanı Hasan Sevgili hoca, her iki türden değil, Saga natoliae türünden olduğunu belirtiyor. Bu iki Saga, eski kaynaklara bakınca, ayrı türler halinde alındığı gibi, hem sinonim olmalı veya muhtemelen sinonim notuyla verilmiş hem de sinonim olarak alınmışlar. Benzerlik ne kadar, kaç uzman kabul ediyor; bilemiyorum. Ancak burada takip ettiğimiz liste, Orthoptera uzmanı Mustafa Ünal hocanın hazırladığı liste (http://www.orthoptera-tr.org/index.php/check-list-of-the-turkish-orthoptera) ve Hasan hocaların makalelerinden oluşturulmuştur. Verdiğim adrese şimdi bir daha baktım. Ayrı türler halinde. Senin verdiğin adresler ise zaman zaman benim de baktığım siteler. Muhtemelen ihtilaflı konular. Bazen aynı durum, bizim mammaloji alanında ve diğerlerinde de oluyor. Benim tür dediğime bir başkası, alttür veya tam tersi diyebiliyor. Sonuçta iş uzman görüşüne kalıyor. Şahsen; konularına hakim bu iki meslektaşımın görüşlerine itibar ederim. Yabancı siteleri şimdilik bir kenara bırakıyorum. Sistematiğin babası Carl von Linnaeus (doğruluk oranı % 100) dışında, çok sayıda tür tanımlayan en meşhur sistematikçilerin bile (bugünkü bilgilere göre) doğruluk payı % 70-80'i geçmiyor. Çoğu otör, kendi tanımladığı türlerde sinonimliğe düşmüştür. Selamlarımla iyi geceler dilerim.

  9. Image

    Merhaba Ahmet Hocam, Verdiğiniz değerli bilgiler için kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

  10. Image

    Rica ederim. İşe yaradıysa yeterli. İyi geceler, Yasemin.

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Saga natoliae Hasan Sevgili
Saga natoliae Ahmet Karataş

İlgili Tespitler