1. foto daha yüksek rakımdan. 2. ve 3. foto daha düşük rakımda aynı tür olduklarını düşündüğüm başka bir bitkiden. İlk fotoğraftaki bitkiyi gördüğümde çok iyi incelememiştim. Kurumuş bir ağaç kökünün etrafında biten otsu bir bitki olarak düşünüp fotoğrafladım. Fotoya yakından bakıp da o kalın gövdenin fotoğrafladığım bitkiye ait olduğunu farkedince gerçekten şaşırdım. Hatta buraya yüklerken otsu mu desem çalımsı mı kararsız kaldım. Doğaya insan müdahalesi olmadığında neler ortaya çıkabileceğinin bir göstergesi olduğu için bu fotoyu da yükleme gereği duydum. Tübives Kahramanmaraş bitkileri arasında Papaveraceae familyasında kayıtlı en yakın tür, tomurcuk, çiçek ve tohumlarını benzettiğim Papaver fugax. Fakat yapraklar konusunda emin değilim.
Habitat: 1350-1850 arası. İlk foto zirveye yakın, diğerleri tahminen 1500 civarı. Başkonuş Yaylası 1850 rakıma doğru çıktıkça sürekli sisli ve oldukça serin bir havaya bürünüyor. Özellikle ilk fotodaki bitkinin bulunduğu bölgede ağustos ayında üşütecek derecede serin bir hava akımı, doğal bir klima vardı ve yaylanın diğer kısımlarına nazaran oldukça nemliydi. Bulunduğu yer kayalık, taşlık bir bölgede orman yolu kenarında. Bu bitkinin bulunduğu yerden sonra zirveye doğru, ağaçlar tamamen yok olmasa da azalıyor.
- Tespit Tarihi: 2019-08-19
- Yüklenme Tarihi: 30-09-2019
- Görüntülenme Sayısı: 177
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Kahramanmaraş, Türkiye
- Şehir: Kahramanmaraş
- Ülke: Türkiye
nefis kayıt..erzincan,ağrı ve bitlisten biliniyor..tebrikler Şule hanım.
Teşekkürler Hocam. Rakım olarak hiçbir yerde bilgi bulunmuyor. Rakım belirteyim de bir katkım olsun. Bu bitkide Başkonuş Yaylası'ndan. Rakım 1350 ile 1850 arası. İlk fotodaki 1850 rakıma çok yakın bir yerde. Diğeri de tahminimce 1500 civarı.