Çok yıllık, 50-60 cm. boyunda ve tüm yıl yeşil bir adaçayı. Boz yeşil, yüzeyi kadifemsi tüylü ve yumuşakça yaprakları var. Yaprak kokusu oldukça güzel, çayı da bir o kadar lezzetli. 300-400 mt. rakımlı kızılçam+maki ormanı açıklıklarında, ağaçlara yakın kenarlarda yetişiyor. Halen üzerinde 30-40 cm. boyunda kuru çiçek sapları mevcut. S.sericeotomentosa veya S.aramiensis türlerinden hangisi olabilir. Çiçeklenme dönemini beklemeye gerek olursa, yazı bekleyeceğiz.
Selamlar..
Kendini doğada bulan bir garip fani..
- Tespit Tarihi: 2017-02-28
- Yüklenme Tarihi: 01-03-2017
- Görüntülenme Sayısı: 356
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Osmaniye, Türkiye
- Şehir: Osmaniye
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 7D
- Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8 Macro
aramiensis sizde vardı,yakın yerlermi?
Araba ile 20 dakika kadar mesafede. Çay olarak topladığım 3-4 yapraklı filiz uçları var. Bakmam gereken birşey mi var hocam?
önceki çektiklerini diyorum,Serdar beyin tomentosa dedikleri..
Haaa, o bundan çok yukarılarda. Hocam ikisi çok farklı. Önceki fazla kokulu bir tür değildi ve her baharda dallar verip yeniden yeşeren bir türdü. Bu daha çakıldaklı dal yapısında, çalı formunda ve her dem yeşil. Ayrıca harika bir kokuya sahip. İsterseniz size yapraklarından bir miktar göndereyim. Çayı güzel oluyor :)
aramiensis nadirat..çayı yerine çiçek fotosu iyi gider,öbürü farklı deyince kafam karıştı,karadenizdeki tomentosa ile alakası yok bence,detay almak mümkünmü?
Şu an diğeri karlar altında. İlerleyen günlerde filizlenir, sonrasında da çiçeklenecektir. O zaman örnek alırım hocam. Aramiensis'i şu ana kadar belli bir bölgede, dar bir lokasyonda gördüm. Onun da yazın çiçekli halini kaçırmamaya çalışacağım.
Çiçek eklendi..