Tespit edilen tür: Himantoglossum caprinum (Kayışlı Keşkeş)
Kullanıcı silopya
Rehber Öğretmen
- Tespit Tarihi: 2014-05-24
- Yüklenme Tarihi: 26-05-2014
- Görüntülenme Sayısı: 1246
- Gözlem Lokasyonu: Merkez, Tokat, Türkiye
- Şehir: Tokat
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Nikon Coolpix L310
- Ekipman(Lens):
labellum renklenmesi Himantoglossum affine gibi, labellum yan lobların uzunluğu H. caprinum gibi. Dilin çatallanması H. affine gibi, burkulması H. caprinum gibi. Sanki ikisi arasında bir örnek gibi. renklenme ve çatallanma sonradan değişebilir desek, labellum yan loblarının uzunluğundan dolayı H. caprinum olur.
Serdar hocam siz böyle dedikten sonra fark ettimki balkonumda şuan 3 tür ola bilir. Ben ayıramıyorum, birisinin çatalı kısa, biri uzun. birisi renkli mor başka birinde renk çok az. Sinek salebi de aynı ben hepsini aynı sanıyordum ama şekiller ve renkler farklı. Yılan dilli, sinek salebi ve katran alacası diye umursamadığım daha çok tür resimlemiş ola bilirim.
Yardım lütfen. Geçen yıldan kalma bu saleplerden 3ü tekrar açmaya başladı, şuan 3 yaprak 15-20 cm uzunluğunda, yumru sağlam bıldırcın yumurtasından irice. Sorum bunları yaşata bilirmiyim, mevsim geçtiğinden balkonda dursun mu kışa dayanır mı yoksa içeriye alıp uygun bir ortam mı hazırlanmalı, nasıl bir ortam?
Teşhis eden: Gökhan Deniz (Himantoglossum uzmanı). bu daha yeni açmaya başladığı için bu renkte olması normal diye belirtti.