Mesajlar (7)

  1. Image

    2004 de farkında olmadan bende Kahramanmaraş - Gaziantep yolunda şahit oldum. Epey fotoğraf çekmiştim.

    https://www.dogalhayat.org/tespit/vanessa-cardui-5/

  2. Image

    2002 dede samsunda kelebek fırtınası olmuştu..ama tek bir tür yoktu sanki en az 5 farklı tür vardı. kelebekler şehrin içinden ve üniversite kampüsünden akın akın batıya doğru geçmişlerdi.. neredeyse görüntüyü bozacak kadar çok kelebek vardı .. ve kimse farketmedi.

  3. Image

    Bu göçe ilişkin bir link. Google "diken kelebeği göçü" diye aratınca çıkıyor.

    http://www.jw.org/tr/yay%C4%B1nlar/dergiler/g201312/diken-kelebe%C4%9Fi-gizem-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCl%C3%BCyor/

  4. Image

    Göç ediyorlar hocam :) Dikkat ederseniz hep aynı yöne ve hızlı bir şekilde uçuyorlar... Aynı durum buralarda da mevcut... Hatta 2003 yılında Erzincanda Milyonlarcası şehrin tam ortasından geçti.. Gazetelere bile haber olmuştu... Bu durum her sene bu mevsimde yaşanır...

  5. Image

    Bazı türlerin zaman zaman popülasyon tavanı yaptığı yazılıp çizilir. Diken Kelebekleri geçen yıl burada aynı dönemde olağanüstü sayıda, deliler gibi her yana uçuşuyorlardı. Dün ve bugün benim de dikkatimi çekti, yine geçen yıl yaşanılanları dejavu olarak gördüm her yerde. Yine deliler gibi, sürüler halinde sağa sola yarasa sürüleri gibi uçuşuyorlardı. Nedeni mevsimlerdeki bir ayı aşan öne geliş ve bahar periyotlarındaki hızlı geçiş olabilir.

    Sevgi ve selamlarımla..

  6. Image

    @ozgur70 ve de @gavurdagli hocalarımıza danışalım bakalım normal bir durum mudur ?

  7. Image

    Arkadaşlar, üç - dört gündür Malatya - Yeşilyurt ilçesi Diken Kelebeği istilasına uğradı. Bunun videosunu çektim ve facebook sayfama ekledim.

    Mersinden bir hemşerim " Mersin in yayla köylerinde de aynı durum vardı .. " şeklinde yazmıştı, DDY de görev yapan bir arkadaş da Malatya - Hekimhan, Hasançelebi mevkiiinde de aynı durumun olduğunu yazdı.

    acaba bu olağan bir durum mu.

    Ayrıca, Malatya merkezde ve çevresinde 4-5 gün önce aşırı bir toz fırtınası vardı. Bunun bir ilgisi var mı. Selamlar...

Üyeler (0)