Arkadaşıma Gönder:

Dün Facebook'ta yılın vahşetini paylaşmıştım (https://www.facebook.com/ahmet.karatas.92?ref=tn_tnmn). İnsanlıktan en ufak nasip almamış caniler, adeta kırk yılda bir görülen sırtlanı köpeklere parçalattılar.

Birbirini kovalayan takipler, paylaşımlar derken; 1-2 saat önce Mustafa Çulcuoğlu (Birecik Kelaynak Büfeden tanımayan yoktur sanırım)'ndan aldığım bir güzel haberle noktalandı. Olayın takibinde Mustafa'nın şahsında bütün doğaseverlere; canilerin yakalanıp cezalandırılmasında Mardin ve Kızıltepe Jandarma Komutanlığı komutan ve personellerine; Orman ve Su işleri Bakanlığı Mardin İl Şube Müdürü Mustafa Altuntaş'ın şahsında bütün emeği geçenlere gönülden teşekkürler.

O mazlum sırtlandan geriye sadece kötü anılar kaldı. Benim ise 4,5 yıl önce zor şartlarda çektiğim bu fotoğraftan çok güzel anılarım kaldı. Avcı ile fotoğrafçının farkı bu olsa gerek. 

NOT: Çekim, doğal ortamında ve akşam karanlığıyla birlikte yapılmıştır. Düzenleme için sevgili dostum Mehmet Hanay'a teşekkür eder; hepinize iyi geceler dilerim.

NOT: Çekim yeri, vahim olayların tekrarlanmaması için bildirilmemiştir.

Kullanıcı Ahmet Karataş
Image

Zooloji Profesörü detayli bilgiler için: http://host.nigde.edu.tr/akaratash

  • Tespit Tarihi: 2009-07-22
  • Yüklenme Tarihi: 03-01-2014
  • Görüntülenme Sayısı: 2591
  • Gözlem Lokasyonu: Derik, Mardin, Türkiye
  • Şehir: Mardin
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde): Canon EOS 40D
  • Ekipman(Lens): Canon EF 100mm f/2.8 Macro

15 Yorum

  1. Image

    Ahmet hocam elinize sağlık. Mükemmel tespit, mükemmel bir hayvan. selamlarımla...

  2. Image

    ilk fotografta yorgun düşmüş insanın zulmünden ikinci fotografta ne suçum var ki diye bakıyor son fotografta ise bakıyor uzaklara geleceğe karamsar karamsar durumunu bildiğimden ben böyle yorumladım kareleri hocam ne güzelliklere yazık ediyoruz anlatamadığımız için...ellerine sağlık

  3. Image

    Çok teşekkür ederim Berat. Sağolasın. Kesinlikle çok özel bir tür. Dünkü caniler yakalanınca bu şekilde yaad edeyim dedim. Selamlarımlaiyi geceler dilerim.

  4. Image

    Ahmet Hocam,inanın videonun tamamını izleyemedim...Yazık çok yazık...

  5. Image

    Ben video altında yazıyı okudum, hiç seyretmedim gönlüm dayanmaz ona diye Vahşi hayvan, bıraksana be adam yoluna gitsin Resimler harika Tür harika Doğamızda böyle 3-5 hayvan kaldığını bilmek harika Ellerine sağlık Ahmet hoca

  6. Image

    Abidin Dino mutluluğun resmedemese de,Sen acıyı,kederi,hüznü dondurmuşsun Sevgili Ahmet.Bu biçare muhteşem yaratık uzaklara,ama çook uzak diyarlara bakıyor bence.Ve mutlu çağlardaki o Kayıp cenneti,coşkulu sürüler halinde yaşayan yitik atalarını özlüyor.Fotoğrafa bakınca,bir köşede merhametsizce kıstırılan ve ne hazindir ki yolun sonunu gören,çaresizce çırpınan bir mazlumun boğazında düğümlenen ''Size ne yaptım ki'' ahını,feryadını duyuyorum.

  7. Image

    Hocam geçtiğimiz yıl birçok yabani nadir hayvanın telef edilişini hayret ve esefle izlemiştik, bu zavallı hayvanın da köpeklerce işkence görmesi ve bunu birilerinin yaptırıyor olması ve sanki çok güzel bir şey yapmışlar gibi de videoya çekmeleri ne kadar zalim olunabildiğinin bir kanıtı. Yakalanmış olmaları elbette ki az da olsa oh dedirtiyor, ama bu gördüklerimiz sadece haberdar olduklarımız. Ya olmadıklarımız..? Kim bilir neler neler bu şekilde yok ediliyor, hiç oluyor. Neyse buna da şükür diyelim.. Türümüz de tespitler de harika Ahmet hocam, en azından siz bu kadarını görebilmişsiniz. Umarım hayatta kalmaya yetecek şansa sahiptir bu arkadaşımız.. Emeklerinize ellerinize sağlık, daim saygı ve selam ile..

  8. Image

    Fotoğrafı ilk görünce ne kadar güzel tespit bu böyle, diyerek çok sevinmiştim. Ama yazıyı okuyunca çok üzüldüm :(( Söyleyecek laf bulamıyorum.

  9. Image

    Tüm bu yorumlardan sonra bana yazacak bisi kalmamis,zaten hic görmedigim bilmedigim o hayvan icin gözlerimden akan yaslardan da bisi göremiyorum :(

  10. Image

    O kadar moralim bozuldu ve üzüldüm ki, videoyu izlemeyi yarıdan sonra kestim. Yakalanmaları ve ceza alacak olmaları bir nebze rahatlattı. Böylesine nadir ve değerli bir türün fotoğraflarını paylaştığınız için teşekkür ederim Ahmet hocam. Dilerim bu tarafta da görme şansımız olur. Sevgi ve selamlarımla..

  11. Image

    Hayranlıkla izledim. Yok böyle bir güzellik. Ellerine sağlık dostum. Lanet olsun doğa sevgisinden nasibini alamamış vahşi insanlara.

  12. Image

    çok güzel bir kayıt olmuş ahmet hocam,emeğine gözüne sağlık.mehmet hanay hocam,ında eline sağlık....siz varsanız bizde oluruz ahmet hocam birlikte daha güzel kayıt dileklerimle.....selamlar

  13. Image

    Hocam elinize sağlık, çok güzel kayıt. Selamlar.

  14. Image

    of be hocam ellerine emeklerine sağlık bu ne güzel bir canlı hayranlıkla izlediim varolasın

  15. Image

    Hocam inanın Allah cc size özel şans tanıyor,canlı türlerinde artış mı var yada yaşam alanlarının yok olmasıyla oluşan bir tür kaymasımı var acaba ?

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Çizgili Sırtlan (Hyaena hyaena) Ahmet Karataş
Çizgili Sırtlan (Hyaena hyaena) Mehmet HANAY
Çizgili Sırtlan (Hyaena hyaena) M.Coşkun SANCAR

İlgili Tespitler