Tespit edilen tür: Pseudorasbora parva
Aslında bilgilerde eksiklikler var,çok tehlikeli,yaşadıkları alanı talan eden hemcinslerinin her türünün yumurtalarında gözü olan.5 gün boyunca oksijensiz ortamda yaşadığı tespit edilmiş,ben 3 gün e şahidim...
http://tr.wikipedia.org/wiki/Havuz_bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1
Kullanıcı Fikret KARACAN
- Tespit Tarihi: 2014-09-27
- Yüklenme Tarihi: 09-10-2014
- Görüntülenme Sayısı: 895
- Gözlem Lokasyonu: Sultangazi, İstanbul, Türkiye
- Şehir: İstanbul
- Ülke: Türkiye
- Ekipman(Gövde): Canon EOS 40D
- Ekipman(Lens): Sigma 70-300mm f/4.5-5.6 DG Macro
Balıkları sadece taze/bayat boyutunda ayırt edebiliyorum, O da 'bazen'... Buna @ahmet-karatas hocanın bir göz atması gerekecek.
Yüzgeçlerden tanınabilir bu tür. @ahmet-karatas hocam ı bekliyoruz.teşekkürler selamlar hocam.
Carasius'un birkaç türü var. Bir de son yıllarda taşıma (ekzotik, invasif) türler çoğaldı.O neden konunun uzmanına gönderdim @Özgür-Koçak, @fikret-karacan bey. Haber gelince yazacağım.
İçsu balıkları (ihtiyoloji) uzmanı Y.Doç.Dr. S. Cevher Özeren (Ankara Üniv.)'in mesajını aynen ekliyorum: 13 Ekim 07:02 Günaydın hocam. Bu balıklar Pseudorasbora parva istilacı bir tür bazı bölgelerde Kum balığı olarak (hirfanlı ve kesikköprü de) adlandırılmış.
P. parva nın sırt yüzgeci fotoğraftaki türle uyuşmuyor fotoğraftan teşhis zordur çoğu zaman.Benim için sorun deyil yeni bir türüm daha oldu :) ama envanter için sıkıntı bence.C.carassius çok iyi tanırım sayın Cevher hocam ın tespitine saygılıyım ama kaynak var ise irdelemek isterim.Saygılarımla Ahmet hocam.selamlar.