Değerli arkadaşım Dr. Saniye Cevher Özeren, ülkemizin en önemli içsu balık uzmanlarının başında yer alıyor. Bir türlü fotoğrafa bulaştıramadım kendisini. Sataşayım ki olur da gelip, balıklar konusundaki bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşır.
NOT: Hatay ilimizde "Sekizbıyık" olarak adını öğrendiğim bu yayınbalığı, güney illerimizde yaygın.Lakin bu eleman Deir-ez-Zur (Suriye) kasabasında Fırat Nehri'ndendir. Beğenilerinize.
NOT: Tarih yaklaşıktır. Ağustos 2006 ortalarından.
nefis selamlar abi.
kim bilir daja ne zenginliklerimiz var ancak çoğumuzun ulaşamadığı sualtında .. ellerinize sağlık hocam ilk kez sayenizde gördüm...
Ben Clarias lazera da kalmışım, adı değişeli çok olmuş :) Seyhan ve Ceyhan nehirlerinde yaygın bir tür sekizbıyık, yerel ismi ile kelebit. Hayli büyüklerini de gördüm. Ancak son yıllarda barajlara da aşılanmaya başlamıştı. Porsuk Barajı na da salmışlar ve bayağı da üremişlerdi. Eskişehir balık pazarına canlı getirip satıyorlardı. Son durum nedir bilmiyorum. Genelde sıcak suları sever. Aşırı çoğalan kültür türlerini kontrol etmek amacıyla salınan bir tür. Fotoğraf ise harika. Sualtına da mı başladınız Ahmet Hoca'm :) Ellerinize sağlık... Selamlar.
Ahmet Hocam merhabalar, tür de fotoğrafta çok güzel. Sayenizde yeni bir tür daha öğrenmiş oldum. Ellerinize sağlık...Saygılar...ilker
Mükemmel kayıt,emeğinize sağlık Ahmet Hocam... Selam ve saygılarımla....
Enfes tespit olmuş Ahmet hocam, çok yedim de ilk kez su altında görüyorum :) emeklerinize sağlık, selamlar saygılar..
Ahmet'cim,önerim o ki,Dr.Saygı değer Saniye Hanımefendiyi hep birlikte muhasara edelim.Kendilerin maksudumuzu,ikbal beklemediğimizi,atiye yatırım yaptığımızı bir bir ve güzelce anlatalım.Böylece,bu değerli bilim insanın,bizleri irşad edecek,geleceğe mürşid olacak,hazine değerindeki bilgi birikiminin heder olmasına engel olalım.Sevgi ile.
Bizim göldeki yayından epey farklıymış, şahane kayıt Ahmet hocam, tebrikler selamlar...
Yeryüzündeki canlilari tamamladiktan sonra sualtina mi gecsem acaba,ne muhtesem türler varmis :)