1. Image

    Bizim yörede "çırtlık" deniyor.

    Tespit Başlığı: Celtis planchoniana (Dahum)

  2. Image

    Scrophulariaceae, sıraca otu'gillerden fakar kesin tanıyı uzmanlar bilecek.

    Tespit Başlığı: minik çiçekler

  3. Image

    Dişi, işci bal arısı.

    Tespit Başlığı: Apis mellifera

  4. Image

    Erkek Söğüt serçesi.

    Tespit Başlığı: Söğüt Serçesi

  5. Image

    Heliotropium europaeum (Akrep Otu) gibi.

    Tespit Başlığı: ...

  6. Image

    Echium angustifolium (Agres)'e benzettim.

    Tespit Başlığı: Echium plantagineum (Kırkbatıran)

  7. Image

    Sığır kuyruğu,Verbascum sinuatum'a benzettim.

    Tespit Başlığı: Belirlenemeyen tür

  8. Image

    Bucak ilçesi salep ticaretiyle tanınıyor.Salep yapımında yabani orkidelerin yumruları kullanıldığı için bu türlere çok ender rastlıyoruz.Bucak çevresinde bilinçsiz toplayıcılardan ya bir kayanın yarığına,yada ulaşması zor kayalık alanlara sığınarak kurtulmuşlar ve bunların yakınında yeni yeni üremeye başlamışlar.Şimdilerde başka illerde de toplananlar alınıp Bucak'ta öğütülüyor,satışa sunuluyor.Bir yudum salep için bu bitkiler yok edilir mi ?

    Tespit Başlığı: Comperia comperiana

  9. Image

    Fritillaria acmopetala ssp. acmopetala (Duguk) en sevdiğim bitkilerden birisi. Bu bitkilerinden çevremizde bol bulunuyor.Bahçemde 50 kadar ürettim.Bu bitkiyi uzun yıllar takip ediyorum.Kökleri üç-dört daneli sarmısak köküne benziyor.Bu daneler alttan (ayrılacakmış gibi aldatıcı)bitişik.Bu danelerin herbirinden çiçeksiz yıllarda enli yaprak çıkarıyor.Çiçek açmak için uç yada göbek yaparak uzun dal çıkarıyorsa bitkinin yaprakları ince ve uzun oluyor.Kanımca kökler irileşinceye kadar enli yapraklarla sezonu geçiriyor.Yani bitkinin çiçeklendiği yıldaki ile çiçeksiz bulunduğu yıldaki yaprakları birbirinden çok farklı.Çiçekten sonraki başlığında zar inceliğinde kahverengi tohum demetleri oluşuyor.

    Tespit Başlığı: Fritillaria ?

  10. Image

    Bucak'ta halk arasında bu ağaca şimşir deniyor.Dağların nirengi ve kuzey kısımlarında görülüyor.Bu ağacın kerestesi çok kıymetli.Kaşık,kepçe, ölçek ,tokmak vb. eşya oyma yapımına uygun.Tohumların kanatlı kısımları sayesine uzak mesafelere uçuyor.

    Tespit Başlığı: Acer hyrcanum subsp. tauricolum (Toros akçaağacı)

  11. Image

    çoğunlukla çam ve armut ağaçlarının gövdelerinde asalak olarak görülüyor. ökse otu da denen bitki.esnek kabukların içinde yapışkan sıvılı tohumlarını yiyen kuşlar çekirdek kısmını sindiremeyip dışkıları ile diğer ağaçlara taşımış oluyorlar.

    Tespit Başlığı: Viscum album subsp. album (Ökseotu)

  12. Image

    Bucak'ta geven deniyor.Gövdeleri özel bıçakla çizilip,buradan çıkan sıvı küçük koç boynuzu şeklinde kıvrılarak kurur.Bunlara kitre deniyor.Kitre:kumaş,ebru vb. yapımında kullanılıyor.

    Tespit Başlığı: çiçek x27

  13. Image

    Söğüt Serçesinin erkeği.

    Tespit Başlığı: Söğüt Serçesi

  14. Image

    Komşumuzun sıvasız evinin duvar oyuğunda yuvası vardı.İlkbaharda gelip ,yuvasına ağzında kurtcuklarla gelirdi.havalar soğuyunca kayboluyordu.Göçmen kuş olduğunu zannediyorum.Karakteristik ötüşü,arasıra taklalar atarak uçuşu vardı.Bucak'ta bu kuş Gök karga olarak bilinir.

    Tespit Başlığı: Gökkuzgun

  15. Image

    Üstadım.Foto Galeriye bakmadan resim yükledikten sonra tesadüfmü bilmem aynı bitkiyi yüklemişim.Yükledikten sonra bu safhada silmek mümkün olsaydı silerdim.Kusura bakmayın.Çalışmalarınızda başarılar.

    Tespit Başlığı: Çiçek